Michal Hroch: Poslední soukromý únik z reality bylo zdolání hory Grossglockner

Michala táhne cestování směrem k horám, rád poznává neznámé krajiny. Dokáže se bezokolků přizpůsobit jakýmkoliv možnostem užívání dovolené; tento fakt 100% potvrzuje, že standardní režimy trávení dovolené Michal rozhodně nemá. V současné době však vybírá místa pro rodinné dovolené; preferuje spíše místa, která jsou přívětivá k dětským hrátkám a radovánkám. Posledním místem společné dovolené bylo Chorvatsko; a tak se Michal těší na dovolenou nadcházející. Vybírat bude totiž z velmi lákavějších světových míst. Která destinace získá v letošním roce „šťastný los“?

Michal HrochMichal Hroch (*1977), produktový manažer ve společnosti Microsoft ČR, žije trvale v Praze. Jezdí automobilem značky Volvo a jeho vysněným vozem je značka Aston Martin. Mezi jeho nejoblíbenější značky patří Aston Martin a Volvo. Na své prozatím neuskutečněné cestě kolem světa by vzdušnou čarou urazil zhruba 54 740 km.

.

Jaká byla vaše dosud nejkrásnější dovolená?

Těžko vyberu nekrásnější. Vysoko hodnotím rodinnou dovolenou na Šumavě nebo ve Slovinských Alpách, zážitek pro mě byl, ale i výšlap na rakouský Grossglockner, nebo pár dní strávených na Portoriku.

Vyberte 10 míst, která byste navštívil na cestě kolem světa…

Mrtvé moře, Keňa (Kilimandžáro), Madagaskar, Nepál, Japonsko (Hokkaidó), Nový Zéland, Chile (Torres del Paine), Peru (Machu Pikchu), USA (NP Denali), Norsko.

… a my vám ukážeme, co byste mohl vidět

Zdroje fotografií (photocredit): 1.Mrtvé moře, Západní břeh Jordánu, 2. Kilimandžáro, Keňa, 3. Kilimandžáro, Keňa, 4. Madagaskar, 5. Nepál, 6. Hokkaido, Japonsko, 7. Hokkaido, Japonsko, 8. Nový Zéland, 9. Torres del Paine, Chile, 10. Machu Pikchu, Peru, 11. Denali, USA, 12. Norsko.

Kde jste byl na dovolené naposledy a kam se chystáte příště?

Poslední rodinná dovolená byla Chorvatsko, Pelješac. Bylo to poprvé a pravděpodobně naposledy. Poslední soukromý únik z reality bylo zdolání hory Grossglockner v Rakousku. Příští dovolená bude jedno z míst popsaných v otázce č. 2.

Jaká byla vaše nejzajímavější pracovní cesta?

V rámci služební cesty do Seattle jsem měl možnost udělat si výlet do národního parku v okolí hory Mount Rainier a rovněž zkusit si vyškrábat se alespoň do základního tábora ve výšce 3 300 metrů nad mořem. Taková služebka mi zůstává dlouho v paměti.

Jaký byl váš definitivně nejhorší zážitek z cest?

Snaha zpestřit dětem už tak krásnou dovolenou ve Slovinsku dvoudenním výletem k moři v Itálii v okolí Benátek. Nepamatuji si, kdy naposledy jsem měl takový pocit úlevy, jako když jsme se vrátili zpět do Slovinska.

Jak a podle čeho vybíráte dovolenou?

Kdybych si vybíral jen podle sebe, pak mě to táhne k horám a k poznání jiné krajiny. V případě rodinných dovolených hraje největší roli atraktivita prostředí pro děti, ať již z pohledu zábavy/aktivit, či poznání doposud nespatřeného.

Se kterými cestovními kancelářemi, popř. leteckými přepravci jste byl velmi spokojen?

Doposud jsem s cestovní kanceláří necestoval, servis leteckých přepravců je vždy odpovídajíc ceně, ale vyzdvihl bych přecejen přístup a celkový servis aerolinek Qatar Airways.

Setkal jste se na cestách s nějakým nádherným gastronomickým zážitkem, který vám naprosto učaroval a rozhodně byste ho doporučil?

Nedá se říct, že bych byl nějakým extra gurmánem, ale na to, že nevyhledávám potravu z moře, po takové zvláštně vypadající rybě, kterou jsem si dal na Portoriku, se mi opravdu stýská.

Která z ryze českých destinací je pro vás velmi atraktivní?

Obecně hory, od Krkonoš, přes Šumavu, Jeseníky, Javorníky, až po „domácí“ Orlické hory.

Máte v sobě ukotven klasický dovolenkový režim, tedy lyžování v zimě a moře v létě?

Na režimy nejedu. Nemám problém přizpůsobit se příležitosti.

Vzpomenete si, kde na světě jste byl nejvýše (hory), resp. nejdále od domova?

Nejdále od domova je asi zmiňovaný Seattle, nejvýše byl vrchol Grossglockneru.

Co nesmí chybět ve vaší (KPZ) krabičce poslední záchrany?

Neobejdu se bez cestovního dokladu a platební karty. Zbytek si už v přeglobalizovaném světě pořídím kdekoliv.

Jakým typem fotoaparátu nebo kamery zachycujete vaše dovolenkové zážitky?

Nějaká digitální zrcadlovka by mě moc lákala, ale zatím jsem si vždy vystačil s automatem od Olympusu, který má nespornou výhodu ve své kompaktnosti.

Jak by vypadala cesta Michala Hrocha kolem světa?



Itinerář

  • Praha – Norsko (1 133 km)
  • Norsko – USA (6 255 km)
  • USA – Peru (6 107 km)
  • Peru – Chile (2 375 km)
  • Chile – Nový Zéland (9 058 km)
  • Nový Zéland – Japonsko (9 081 km)
  • Japonsko – Nepál (4 667 km)
  • Nepál – Madagaskar (7 188 km)
  • Madagaskar – Keňa (2 619 km)
  • Keňa – Mrtvé moře (3 640 km)
  • Mrtvé moře – Praha (2 617 km)

Celkem: 54 740 km (vzdušnou čarou)

Zdroj (photocredit) úvodní fotografie: franzj

Facebook komentáře:

Zajímavosti a tipy

Zájezd v režimu first minute lze letos pořídit se slevou v průměru 18 %

Při nákupu zájezdu v režimu first minute mohou Češi v letošním roce ušetřit v průměru 18 % z katalogové ceny pobytu. Vyplývá to ze srovnání nabídek cestovních kanceláří na sezónu 2013, které provedla cestovní agentura Invia.cz. Díky včasnému nákupu mohou lidé získat k zájezdu bonusy navíc. Letos cestovní kanceláře nabízí ve větší míře parkování na […]