Ivana Ulmanová: od motorek třeba za poslechem skotských dud

Ivana Ulmanová se před rejem rychlých automobilů a dynamických motocyklů uchýlí ráda do klidu a čistoty Skotska a Severního moře, na místa plná typické staré gaelské kultury a skotských dud. I Skotsko je však známé svými automobilovými či dostihovými závody, takže nakonec není od své modly zase tak daleko. Při cestování se neobejde bez špuntů do uší.

Ivana Ulmanová působí jako výkonná ředitelka a a předsedkyně představenstva Automotodromu, a.s. Tomuto mužskému fenoménu už vládne několik let. Dokáže skloubit motoristický sport s podnikáním, ale nezapomíná také občas opustit svůj asfaltový okruh a vyrazit někam za hranice České republiky. Na své vysněné cestě kolem světa by vzdušnou čarou urazila asi 59 126 km.

.

.

1) Jaká byla vaše dosud nejkrásnější dovolená a proč? 

Dovolená by měla člověku „dobít“ baterie. Takový pocit jsem zažila při putování Skotskem. Měla jsem velké štěstí na počasí a proto dojmy z této cesty stále, i po mnoha letech, patří k nejsilnějším. Další z krásných destinací plných energie byl Nový Zéland.

 

2) Vyberte 10 míst, která byste navštívila na cestě kolem světa.

Island, Jižní Amerika – Peru, Hawai, Reunion, Tanzanie nebo Keňa, Rusko (to je minimálně za dvě), Vietnam, Tibet, Slovensko.

…a my Vám ukážeme, co byste mohla vidět.

Zdroje fotografií (photocredit): 1. Hawai, 2. Island, 3. Keňa, 4. Peru, 5. Reunion, 6. Rusko, 7. Tanzanie, 8. Tibet, 9. Vietnam

 

3) Jak a podle čeho vybíráte dovolenou?

Podle toho, kolik mohu procestovat, co mohu nového vidět a zažít. Dovolená u moře znamená maximálně tři dny odpočinku. Nepočítám zimní dovolenou, kdy prioritou je lyžování v Alpách.

 

4) Vzpomenete si, kde na světě jste byla nejvýše a nejdále od domova?

Nejvýše nevím, nejníže v Death Valley, nejdále nejjižnější cíp Nového Zélandu.

 

5) Co nesmí chybět ve vaší (KPZ) krabičce poslední záchrany?

KPZ je multifunkční výrobek Victorinox – nůžky, pinzeta, párátko, lampička…. K tomu vozím krabičku sirek, špunty do uší a antiseptický gel.

 

Jak by vypadala cesta Ivany Ulmanové kolem světa?

Itinerář:

  • Česká republika – Slovensko (425 km)
  • Slovensko – Rusko (4 343 km)
  • Rusko – Tibet (3 539 km)
  • Tibet – Vietnam (2 837 km)
  • Vietnam – Reunion (6 761 km)
  • Reuninon – Tanzanie (3 501 km)
  • Tanzanie – Keňa (2 210 km)
  • Keňa – Peru (13 303 km)
  • Peru – Hawai (9 526 km)
  • Hawai – Island (10 028 km)
  • Island – Česká republika (2 653 km)

Celkem: 59 126 km

 

Zdroj (photocredit) úvodní fotografie:  Krzysztof Nowakowski

Facebook komentáře:

Zajímavosti a tipy

Zájezd v režimu first minute lze letos pořídit se slevou v průměru 18 %

Při nákupu zájezdu v režimu first minute mohou Češi v letošním roce ušetřit v průměru 18 % z katalogové ceny pobytu. Vyplývá to ze srovnání nabídek cestovních kanceláří na sezónu 2013, které provedla cestovní agentura Invia.cz. Díky včasnému nákupu mohou lidé získat k zájezdu bonusy navíc. Letos cestovní kanceláře nabízí ve větší míře parkování na […]