Pavel Zendulka: o Korfu jsem nejdříve čítával v knížkách Gerarda Durella

Pavel vyjíždí nejraději do jižních a východních částí našeho evropského kontinentu. Rád vzpomíná na časy strávené v zemi lázní, vína a ostrých jídel – Maďarsku, v Rumunsku omývaném vlnami Černého moře či cestování po městech balkánského poloostrova až k ostrovu Korfu, kde prožil své dětství i anglický zoolog a spisovatel Gerald Durell. Pasivitě a lenošení se vyhýbá velkým obloukem a na své potenciální cestě kolem světa by rád navštívil i další kontinenty, jako Austrálii, Ameriku nebo Afriku.

Osobnost Pavla Zendulky je spojována s army shopem ARMED. Již po dokončení střední školy nastoupil na základní vojenskou službu a postupně se vypracoval až k profesionální armádě. V průběhu života vyzkoušel i další vojenské výcviky a kurzy a tematika vojenství ho neopustila dodnes, kdy úspěšně obchoduje s vojenským a outdoorovým vybavením. Na své vysněné cestě kolem světa by vzdušnou čarou urazil asi 63 619 km.

.

.1) Jaká byla vaše dosud nejkrásnější dovolená a proč?

Autem na Korfu po ose Maďarsko – Rumunsko – Bulharsko – Řecko a zpět. Korfu je krásný ostrov, o kterém jsem četl v knížkách Gerarda Durella. Každý den jsme navštívili jiné místo.

2) Vyberte 10 míst, která byste navštívil na cestě kolem světa.

Těžko vybrat 10 míst na cestě kolem světa. Určitě by mě zajímala Kanada, Austrálie, Rusko, celá Afrika a jižní Amerika, moc toho už nezbývá.

…a my Vám ukážeme, co byste mohl vidět.

Zdroje fotografií (photocredit): 1. Moskva, 2. Sydney, 3. Melbourne, 4. Jihoafrická republika, 5. Kongo, 6. Maroko, 7. Argentina, 8. Brazílie, 9. Kanada

3) Jak a podle čeho vybíráte dovolenou?

Podle možnosti aktivního odpočinku. Nerad se jen válím na pláži.

4) Vzpomenete si, kde na světě jste byl nejvýše a nejdále od domova?

Nejvýše v letadle nad mořem, zhruba v 10000 km, nejdále v Texasu.

5) Co nesmí chybět ve vaší (KPZ) krabičce poslední záchrany?

Záleží pro jaké účely, ale bude to něco na rozdělání ohně a úpravu vody. Samozřejmě nůž. Bez ostatních věcí se dá přežít.

 

Jak by vypadala cesta Pavla Zendulky kolem světa?

Itinerář:

  • Praha – Moskva (1766 km)
  • Moskva – Sydney (14 531,45 km)
  • Sydney – Melbourne (690,78 km)
  • Melbourne – Jihoafrická republika (10 1 76 km)
  • Jihoafrická republika – Kongo (3 365 km)
  • Kongo – Maroko (5 039,8 km)
  • Maroko – Argentina (9 394 km)
  • Argentina  – Brazílie (2 824 km)
  • Brazílie – Kanada (8 960,2 km)
  • Kanada – Praha (6 871,6 km)

Zdroj (photocredit) úvodní fotografie: Emil de Jong

Facebook komentáře:

Zajímavosti a tipy

Zájezd v režimu first minute lze letos pořídit se slevou v průměru 18 %

Při nákupu zájezdu v režimu first minute mohou Češi v letošním roce ušetřit v průměru 18 % z katalogové ceny pobytu. Vyplývá to ze srovnání nabídek cestovních kanceláří na sezónu 2013, které provedla cestovní agentura Invia.cz. Díky včasnému nákupu mohou lidé získat k zájezdu bonusy navíc. Letos cestovní kanceláře nabízí ve větší míře parkování na […]