La Habana, aneb Bohatství v chudobě

V kubánské metropoli existují různé názory na to, jak Havana či La Habana získala své jméno. Jedno se však o Kubě ví určitě, není totiž široko daleko hezčího města. Navzdory chátraní (diktátorské režimy) však zůstává Havana klenotem karibské oblasti.

La Habana klenot karibské oblasti

Historikové se domnívají, že název La Habana označoval indiánského vládce Habaguanexem, který v té době na západě Kuby panoval. Jiná verze se zmiňuje o krásné Arawakse, která před zakotvením španělské lodi natáhla ruce k objetí a vykřikla „Habana“. Další spanilá kubánská žena se jmenovala Giradilla a její bronzová socha dnes zdobí věž orloje na zámku de La Real Fuerza. Stará pevnost ukrývá nejrozsáhlejší sbírku španělského koloniálního sochařství celé karibské oblasti.

Organizace UNESCO zapsala Havanu na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví. Zajímavým atributem starých městských čtvrtí Havany je kombinace tradičních španělských prvků s bohatostí karibských tvarů a pestré barevné odstíny. Havana je známá výrobou vlastních produktů, kterými jsou proslulé havanské doutníky, třtinová cukr a z něj destilovaný rum.

Tip pro návštěvníky: Za podívanou stojí Muzeum Casa Ernest Hemingway, které je vytvořeno ze spisovatelova bytu. Nejvhodnější doba k návštěvě je listopad až duben.

Ilustrační mapa umístění divů světa


Zobrazit umístění všech popsaných Divů světa na velké mapě.

Zdroj (photocredit) fotografií: roofofeurope

Facebook komentáře:

Zajímavosti a tipy

Zájezd v režimu first minute lze letos pořídit se slevou v průměru 18 %

Při nákupu zájezdu v režimu first minute mohou Češi v letošním roce ušetřit v průměru 18 % z katalogové ceny pobytu. Vyplývá to ze srovnání nabídek cestovních kanceláří na sezónu 2013, které provedla cestovní agentura Invia.cz. Díky včasnému nákupu mohou lidé získat k zájezdu bonusy navíc. Letos cestovní kanceláře nabízí ve větší míře parkování na […]